På denne siden kan du lese mer om geosyntetiske materialer til bruk i jord, sand eller knust stein i forbindelse med anleggskonstruksjoner.
Klikk på lenkene under eller skroll deg nedover på siden for mer informasjon om vårt utvalg innen geosynteter.
Vår Geopro-avdeling består av fagspesialister med stor kunnskap om geosyntetiske produkter og som bistår i å lage løsningsforslag for enteprenører og konsulenter.
Klikk her for å gå til våre Geopro-spesialister »
Vektfordelende geonett til stabilisering og forsterkning av bærelag i forbindelse med anlegg av veier, parkeringsanlegg og arbeidsplattformer.
GS-GRID fremstilles av polypropylen og er et biaksialt geonett med stive knutepunkter og en formstabil rutestruktur. GS-GRID benyttes for å øke bæreevnen eller redusere bærelagstykkelsen i veier og på steder med dynamisk påvirkning. Armeringseffekten oppnås ved en effektiv fastlåsing av bærelagsmaterialer i nettmaskene. Slik sikres økt trykkspredning og forlenget levetid for oppbygningen.
Specialdesignet geonet med unikke styrkemæssige egenskaber. Ved effektiv forankring i jorden sikres optimal kraftoverførsel.
Fortrac® T geonet fremstilles ved en særlig vævningsteknik og coates efterfølgende med polymer. Resultatet er et fleksibelt og let bøjeligt geonet, som er nemt at håndtere og tilskære. Geonettes egenskaber er dokumenteret i BBA-certifikat 13/H197.
Bitumenbelagt asfaltarmeringsnett med ultralett non woven (ikke-vevet) geotekstil av polypropylen, som er lett å installere og gir et sikkert resultat.
Ved å innlemme HaTelit® i overgangen mellom den nye og den gamle overflaten kan sprekkdannelse i asfalten forsinkes, og den totale levetiden kan økes med opp til 4 ganger. I beste fall kan dannelse av sprekker unngås helt. Effektiviteten til HaTelit® har blitt demonstrert med sammenlignende tester av armerte og uarmerte asfaltoppbygninger. Resultatet av disse testene viste at strekkfastheten til den armerte asfalten var 50 % høyere, og at deformasjonsevnen økte med 65 % sammenlignet med uarmert asfalt.
Varslingsgjerde av polypropylen.
Ideelt for seksjonering på byggeplasser, markering av midlertidige parkeringsplasser, oppdeling av løpefelt på sportsarrangementer o.l.
Plurima er et lett miljø- og signalnett som kan brukes til adskillelse av forurensede områder eller til markering av grøfter.
Plurima-miljø- og signalnett er resistent overfor kjemisk og biologisk påvirkning som normalt forekommer i naturen.
Spesielt velegnet som beskyttelses duk. BG-TEX er en kraftig geotekstil i vektklasse fra 300 - 1200 g/m2.
Det er en polypropylen nålefiltet duk som er varmebehandlet for å gi den større styrke. Disse tykke dukene benyttes ofte til å beskytte membraner i tette løsninger, for eksempel i deponier. Brukes også som beskyttelseslag mellom geomembraner, for og forhindre skader på den vanntette membranen.
Typar® er spesielt velegnet som separasjonsduk ved veibygging, samt som filtreringsduk i forbindelse med drenering.
Typar® er en termisk bundet geotekstil. Den har en tynn, relativt stiv og glatt ikke-vannabsorberende struktur, som er særlig egnet til filtrering og separasjon.
Spesielt egnet til hydraulisk ingeniørkunst. Evalith-geotekstiler er tradisjonell nålefilt fremstilt av endeløse polyesterfibre.
Med en tetthet på 1,38 g/cm3 skiller polyester seg vesentlig fra polypropylen som har en tetthet på 0,9 g/m3. Fordi polyester er tyngre enn vann og duken ikke er varmebehandlet er Evalith spesielt egnet til hydraulisk ingeniørkunst. Duken tilpasser seg underlaget langt bedre enn duker av polypropylen.
Non-woven vannretensjonsduk til oppsamling av vann på grønne tak.
BG-TEX VH kan holde tilbake vannmengder på opp til åtte ganger sin egen vekt. BG TEX VH er en voluminøs fiberduk som er mekanisk nålet og kan brukes som vannholdende duk på visse typer grønne tak. BG-TEX VH kan i kraft av sin høye friksjonsvinkel påføres direkte på rothemmende takpapp med opp til 25 graders helling. Såfremt det ikke benyttes annen rotsperre under duken er den rotsperrende foliens friksjonsvinkel avgjørende for takhellingen, og det kan være nødvendig med ytterligere friksjonstiltak som f.eks. geonett eller lignende i overgangen.
Den optimale ugressduken for sikring av skråninger og kyster.
Det kan være vanskelig å få dekkematerialet til å bli liggende på ugressduker i bratte skråninger. Materialet kan bli skylt bort av regn eller bli blåst vekk av kraftig vind. Plantex® Gold tilbyr derfor en optimal løsning som ikke krever tildekking og som samtidig forhindrer erosjon forårsaket av regn. Det kan være vanskelig å få dekkematerialet til å bli liggende på ugressduker i bratte skråninger. Materialet kan bli skylt bort av regn eller bli blåst vekk av kraftig vind. Plantex® Gold tilbyr derfor en optimal løsning som ikke krever tildekking og som samtidig forhindrer erosjon forårsaket av regn.
Vintur vevd filterduk kombinerer filter- og separasjonsegenskaper, samtidig som den vevde filterduken kan fungere som en formstabil armering under statisk belastning.
Vinturs vevde filterduk anvendes eksempelvis som grovt filter og separasjonsduk ved innpakking av stormaskede faskinelementer med stor spennvidde mellom støtten. Videre anvendes Vintur vevd filterduk som separasjonsduk på gassholdig grunn, hvor det er krav om diffusjonsåpen tildekning. Filterduken kan også brukes som vindreduserende avskjerming.
Vevet monofillament-geotekstil laget av PP-polypropylen.
Hovedfunksjonen til BG-TEX W er å separere, armere og forsterke den aktuelle konstruksjonen i f.eks. i demninger, kystsikring, terrengmurer, broer o.l.
BG-TEX W GTPES er en slitesterk vevet geotekstil av polyester som har en meget høy strekkfast på opp til 1000 kN/m i lengderetningen, og en bruddforlengelse som utgjør ca. 9 %, i tillegg til at den sikrer en effektiv separasjon.
Hate® vævet geotekstil er specielt udviklet til brug i filter.
Fiberdugen sikrer, at vandet kan strømme kontinuerligt uden at skabe hydraulisk tryk. De særlige egenskaber i forhold til stress og belastning sikrer, at selv under kraftig belastning forbliver strukturen intakt, og filtreringsegenskaberne bevares.
Hate® vævet geotekstil placeres på det forarbejdede jordareal eller på skråninger for erosionsbeskyttelse. Geotekstilets specieludviklede gittervæv tillader unge planterødder og græs at passere let og ubesværet.
Stabilenka® er et stærkt vævet geotekstil, der bl.a. anvendes til dæmninger, terrænmure og kystsikringsopgaver.
Den primære funktion er at separere, armere og forstærke den aktuelle konstruktion. Stabilenka® er fremstillet af polyester og har ekstremt høje trækstyrker samtidigt med at dugen sikrer en effektiv separation. Stabilenka® fremstilles med trækstyrker på op til 1000 kN/m i længderetningen. Bruddeformationen udgør ca. 10 %. Stabilenka’s egenskaber er veldokumenterede og anvendelsen understøttes af løsningsforslag baseret på anerkendte beregningsmetoder.
Ugress- og erosjonsbeskyttelse 100 % nedbrytbar - fra naturen til naturen.
Duken beskytter effektivt mot ugress og erosjon i blomsterbed. Etter 4-5 år når plantene har slått rot brytes duken ned av mikroorganismene i jorden. BioWeedStop er laget av 100 % naturlige plantefibre (PLA) som er en del av det naturlige kretsløpet.
Nedbrytbart erosjonsnett fremstilt av naturens egne materialer.
BG Kokosnet fremstilles av 100 % kokosfibre. Forventet levetid for kokosnett er 3-5 år. Nettenes store fuktopptak gir optimale vekstbetingelser i tørre perioder. Erosjonsnett er særlig velegnet til sprøytesåing, noe som kan gjøres både før og etter utrulling.
Blokker med ekstrem belastningskapasitet som gir naturlig drenering.
ECOBLOCK oppfyller alle kravene til et miljøvennlig jordarmeringssystem for å forsterke områder uten jord under kompresjon - og gir en god og naturlig dreneringseffekt.
ECOBLOCK produkter er laget av LDPE (Low Density Polyethylen), som gir miljøvennlige, fleksible, sterke og resirkulerbare produkter, som også er frost og UV-bestandige.
ECOBLOCK har et sikkerhetslåssystem som gjør at produktene forblir liggende uansett hva blokkene fylles med. Samtidig gir dette låsesystemet en meget stor trykkfordeling som gjør Ecoblock egnet til en lang rekke formål. Produktene er i tillegg testet og dokumentert med hensyn til trykkfasthet.
Når det gjelder Monotec gabioner finnes det stort sett ingen begrensninger hva form og utseende angår. Monteringen foregår på stedet, og kurvene kan fylles med stein, jord eller andre materialer.
Prinsippet med bruk av gitre som holdes sammen med spesielle koblingslåser sikrer optimal finish med bl.a. skarpt avgrensede hjørner. Monotec gabionene har en fantastisk styrke ettersom gitterets trådtykkelse er 4,5 mm og det har en strekkfasthet på 450 - 520 N/mm2. Gitterets maskestørrelse er 100 x 100 mm. En spesiell korrosjonsbeskyttelse bestående av et galfan-belegg (en sink-aluminiums legering) 350 g/m2, forlenger Monotec gabionenes levetid ca. 3 ganger i forhold til alminnelig varmeforsinkning.
AGRU FPP er en geomembran laget av fleksibel polypropylen (FPP), som er enkel å tilpasse og installere.
FPP-geomembranens fleksibilitet og motstandsdyktighet mot kjemisk påvirkning gjør at den kan benyttes til så å si alle formål som krever en tett membran. I særlig aggressive miljøer bør membranens kjemiske resistens imidlertid vurderes individuelt. AGRU FPP-geomembran har ekstra høy resistens mot UV-påvirkning og er derfor særlig velegnet til bruk på steder der den vil bli disponert for direkte sollys. AGRU FPP-geomembran tilbys både med glatt og teksturert overflate, lik på begge sider eller med en glatt og en ru side. AGRU FPP-geomembran kan sveises i tykkelser fra 1,0 mm og er godkjent til bruk i kontakt med drikkevann. AGRU FPP-geomembran er velegnet til formål som krever en membran med meget høy fleksibilitet.
Jonifol LLDPE-SL er en sveisbar geomembran laget av lineær Low-Density Polyethylene (LLDPE). Den er meget smidig og mykt og følgelig enkel å tilpasse og installere.
LLDPE-SL geomembranens smidighet, myktket og motstandsdyktighet mot kjemisk påvirkning gjør at den kan benyttes til så å si alle formål som krever en tett membran. I særlig aggressive miljøer bør membranens kjemiske resistens imidlertid vurderes individuelt. LLDPE-SL geomembran kan sveises i tykkelser fra 1,0 mm. LLDPE-SL geomembran har høy motstandsdyktighet mot UV-påvirkning. LLDPE-SL geomembran kan også brukes som rotsperre i forbindelse med etablering av grønne tak som har en helling på mindre enn 5 grader.
Junifol HDPE-geomembran er laget av High-Density PolyEthylene (HDPE) og har høy motstandsdyktighet mot kjemisk påvirkning.
Junifol HDPE-geomembran tilbys både med glatt og strukturert overflate, lik på begge sider eller med en glatt og en ru side. Junifol HDPE-geomembran har høy resistens mot UV-påvirkning. HDPE geomembranen anvendes ofte til miljøoppgaver som f.eks. håndtering av forurensning og i deponier. Junifol HDPE-geomembran kan sveises i tykkelser fra 1,0 mm og oppfyller kravene i DS/INF 466.
Firestone gummimembraner laget av EPDM er en vanntett og meget fleksibel gummimembran, og på grunn av sine mange fordeler er den installert i tusentalls over hele verden.
Firestone EPDM er meget fleksibel, selv ved temperaturer helt ned til -45 °C. Denne fleksibiliteten gjør det også mulig å tilpasse membranen etter uregelmessige former i underlaget og membranen har glimrende “lay flat”- egenskaper. Firestone EPDM er formstabil og dimensjonene påvirkes ikke av kulde og varme. Den kan enkelt deformeres, men vender tilbake til sin opprinnelige form og størrelse, i motsetning til termoplastiske membraner, som kan bli permanent deformert.
Firestone EPDM gir nærmest ubegrenset motstandsdyktighet mot hydrostatisk trykk, i forhold til andre alminnelige geomembraner, og membranen kan dermed anvendes i store og dype vannreservoarer. Firestone EPDM er lett å installere og skjøter kan vulkaniseres med primer og tape. Montering og vulkanisering av membran kan kun utføres i tørt vær og helst ved temperaturer over 5 grader celcius. Den kan limes til betong og stål. Firestone kan leveres som prefabrikerte paneler på spesialmål og tilpasset det enkelte prosjekt.
Disse membranene er resistente mot kjemisk påvirkning og kan følgelig benyttes i salt- og kalkholdige omgivelser.
Alle Bentomat® membranene tilvirkes med samme produksjonsprosess. Denne går ut på å bygge et ensartet lag av granulert bentonit inn mellom to geotekstiler, som deretter bindes sammen med en intens nålingsprosess. Produksjonsmetoden sikrer høy skjærestyrke og bidrar dessuten til at disse membrantypene opprettholder meget lav permeabilitet selv ved høy belastning. Avhengig av bruksformålet kan Bentomat®-membranene leveres med prosjektspesifikke data (alltid med fokus på bentonittens forseglingsegenskaper).
Natriumbentonitt er velegnet til mange typer forseglinger som er utsatt for begrenset kjemisk påvirkning. Selv om egenskapene til våre andre betonitttyper nok kan være overlegne, er Bentomat NS et populært valg til f.eks. tildekking, grunnvannssikring o.l.
Egenskapene til Bentomat HQ gjør membranen velegnet til de fleste formål, bl.a. som bunnmembran i deponier, til håndtering av forurensing, i innsjøer etc. Bentomat HQ takler det meste og kan vanligvis uten problemer anvendes på steder med normal forekomst av både kalsium- og klorforbindelser.
Bentomat CL består av et lag med natriumbentonit som er innkapslet mellom en vevet og en nålet geotekstil som er festet sammen ved en intens nålingsprosess og etterfølgende er ensidig laminert med en polyetylenfolie. Tykkelsen kan varieres avhengig av påvirkning. Denne membranen er særlig velegnet til bruk der det er store trykkgradienter f.eks. innsjøer, vannkilder til brannslukking o.l. Bentomat CL er også meget godt egnet til håndtering av forurensning ettersom en dobbeltmembran gir økt sikkerhet i konstruksjonen. Uansett bruksområde anbefales det alltid å gjøre en nærmere vurdering av produktets egnethet. Vi bistår gjerne med prøving og evalueringer av produktet i så øyemed.
Dreneringsmatte til effektiv drenering av parkeringshus, grønne tak, kjellermurer, deponier og lignende.
Tåler belastninger på opp til 400 kPa og erstatter det tradisjonelle dreneringslaget. Gir en effektiv beskyttelse av den underliggende membranen.
Komplet serie af plastmembraner med knaster fremstillet af High Density Polyethylen (HDPE). Med varierende Knutehøyde og mulighed for påmonteret filtertekstil.
Grunnmursplater brukes hovedsakelig til fuktsikring i kjellervegger, som fuktsperre under flytende gulv og som underlag for torvtak. Spesialprodukter kan også anvendes som ugjennomtrengelig membran i støttemurer som påvirkes av vanntrykk.
Gjenbruk av regnvann til bruk i hagen.
Til oppsamling av regnvann fra taket kan vi tilbyde komplette løsningene Fontana S og L, samt individuelle regnvannstanker av betong eller PE, med eller uten filter.
Regnvannstankene plasseres i frostfri dybde, hvorfra regnvannet pumpes til bruksområdet. Tankene er utstyrt med et flytende uttak for å sikre at hverken bunnslam eller slamhinner blir sugd med. Eventuell overflyt fra tankene føres til skansekurven for å sikre perkolasjon. Merk: Mange kommuner gir tilskudd til infiltrasjon, og i alle tilfeller må det søkes om tillatelse fra kommunen til å etablere infiltrasjonsanlegg.
Gjenbruk av regnvann til bruk i hjemmet Til oppsamling av regnvann fra taket kan vi tilby den komplette løsningen Tano L, samt individuelle regnvannstanker av betong eller PE, med eller uten filter.
For installering av systemer for resirkulering av regnvann til toalettspyling og klesvask må det innhentes tillatelse fra kommunen når det gjelder nybygg. I eksisterende eneboliger kan slike systemer anlegges uten søknad iht. byggeforskriftene for småhus. Tillatelse for installering av infiltrasjonsanlegg må imidlertid alltid søkes hos kommunen.
Alle vanninstallasjoner i bakken og i bygninger skal utføres av autoriserte rørleggere. Ved installering av systemer for resirkulering av regnvann skal det være separat rørføring for regnvannet, slik at dette ikke blandes med drikkevannet. I eldre boliger kan slik rørføring være vanskeligere og dyrere enn i nybygg.
Bassengelementer: Laget av den tyske fabrikanten Mall Umweltsysteme som produserer betongprodukter av meget høy kvalitet.
Elementene er utført i seksjoner av helstøpt armert betong i henhold til DIN 4281 og er ytterligere forsterket med maskinsveiset mesh, hvilket gir uovertruffen holdbarhet.
Prefabrikkerte samleelementer Hver seksjon består av en side og en bunn som er støpt i en operasjon. Dette gir en jevn overgang uten åpning mellom topp og bunn, både innvendig og utvendig. Elementene kan også leveres med en innvendig overflatebehandling som tåler å utsettes for spesielt aggressive vesker. Topp- eller dekkeplater kan leveres til både lett og tung trafikkbelastning (opp til SLW 60).
Seksjonene kan settes sammen til runde, firkantede eller ovale bassenger med et volum på 32 m3 7-800 m3. Skjønt volumet i prinsippet er ubegrenset, da arealet bestemmes ut fra hvor mange U-formede seksjoner som settes inn. Bassenget har semi-sirkulære ender med U-formede seksjoner som plasseres mellom de to endestykkene. Seksjonene holdes sammen med innebygde bolter, og skjøtene mellom seksjonene og mellom tanken og lokket har både gummipakning og tetningsmasse. Elementene kan leveres med hull for innløp og utløp, med individuelt tilpassede størrelser og plasseringer.
Til vegetabilsk og animalsk fett. Hvorfor installere et fettutskillingssystem Alle vegetabilske og animalske oljer og fett utgjør en stor ekstrabelastning på både kloakksystem og renseanlegg. Rørene blir fortere tette, korrosjonen økes, ubehagelige lukter dannes og avløpssystemene overbelastes. For at den som forurenser skal få betale for seg, krever lovgivningen installering av fettutskillere.
Utført i armert betong. Hvorfor installere olje- og bensinutskillere Det skal installeres olje- og bensinutskillere der det kan være forekomst av olje og bensin i avløpsvannet. Dersom olje- og bensinrester ikke skilles ut fra avløpsvannet kan det føre til problemer både i avløpssystem og renseanlegg. Og ikke minst må restene fjernes slik at de ikke slipper ut i naturen og forurenser vassdragene og elvene våre.
BGreen-it® er et komplett system for takhager og takterrasser som passer både til store og små takløsninger.
Det komplette BGreen-it taksystemet innbefatter alle nødvendige komponenter for å kunne anlegge en profesjonell takhage med lang levetid. Systemet inkluderer alt fra rotsperrefolier, plater til drenering og vannreservoar, avløpssystemer, kantavgrensninger, fallsikring og jordsubstrater m.m. Grønne tak etableres ofte på grunn av takvegetasjonens positive innflytelse på klima og miljø i byene. F.eks. tilbakeholder et grønt tak opp til 70 % av den årlige nedbøren og gir regnvannet tilbake til vannets naturlige kretsløp i stedet for å belaste kloakksystemet.
Ahlsell BGreen-it systemer.pdf
Hos vår samarbeidspartner Byggros produseres det sedummatter til store grønne tak. Produksjonen foregår i Danmark og mattene sås med en frøblanding som er spesielt utviklet til det skandinaviske klimaet.
Premium sedummatte er en 30 mm tykk matte som består av 12 forskjellige sedumarter. Denne matten har en innebygget erosjonsmattte som gjør at den holder på formen samtidig som den forebygger erosjon på skråtak.
Basic sedumsedummatten er en lett 1-2 cm tykk matte som anvendes på tak når det skal legges et ekstra jordsubstrat under. Det er mange fordeler ved å velge sedummatter når man skal anlegge et stort grønt tak. Den mest åpenbare fordelen er imidlertid er at man får et «ferdig tak» rett etter installasjonen.
Benyttes på tak med en helning på 0-10 grader og som har en lav nyttelast. Brukes på steder der det ønskes høyt artsmangfold og biodiversitet.
BGreen-it® Sedum er branntestet som til klasse BROOF (t2)
Vi tilbyr vårt standard komplette siltgardin sydd av TeleEnvior 70 – 70 Vevd Armeringsduk, med innsydd slange Ø=150 mm som flyt med endestykker for påfylling av luft, innsydd kjetting 2 kg/m som søkke, innsydd tau med tauløkker hver 5 m langs toppen og 10 m langs bunn til feste ved behov.
For å kunne tilby vårt komplette siltgardin trenger vi lengde, dybde og postnummer på destinasjon.Vi har lang erfaring i bruk av siltgardin, ofte i utfordrende situasjoner, ta kontakt for mer informasjon!
Javascript er avstengt i din webbleser. For full funksjonalitet anbefaler vi at du slår på Javascript